Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Vår historia

Jag heter Cecilia Cederlid och är dotter till Karin och Conny. Är uppvuxen på Oxhagen gård och fick möjligheten att köpa eget hus med tomt i gården 2015 med min sambo Gustav och två söner, Hjalmar och Folke. Fantastiskt roligt då gården etablerades av min morfars morfar 1908.

Både Gustav och jag är utbildade inom trädgård och anläggning, Gustav kör eget och jag är anställd hos en privat fastighetsägare. Min stora passion, förutom familjen, är självhushåll och handarbeten. Nedan finner olika saker jag antingen odlar, föder upp eller tillverkar och har till försäljning. Vid intresse eller frågor så tveka inte att kontakta mig. 

Gårdsägg

Till höger exempel på en pyntad äggkartong som gårdsäggen alltid säljs i. Perfekt som present!

Sömnad

Till vänster ett matchande kantarellset till mig och Folke.

Jag virkar, syr och stickar. Kan köpas vid event i saloonen eller via kontakt med mig.

Till vänster exempel på en "bakelse".

Vi har olika raser på höns. Bland annat kochin och silkeshöns. Nyligen fick vi 6 nya kycklingar.

Handgjorda kvalitetsljus från Ljusmakaren i Ludvigsborg: 

Alla ljus är tillverkade för hand med enbart RSPO-certifierad stearin.

Vita spindelljus 10 cm (brinntid ca 25 tim) 39 kr Vita spindelljus 13 cm (brinntid ca 33 tim) 49 kr Myggljus (brinntid ca 55 tim) 129 kr Myggljusen innehåller stearin, rapsvax och eterisk olja (Citonella - vilket är en välkänd doft som myggen inte tycker om).

Myggljuset går att använda i uterummet, husvagnen, husbilen, förtältet eller båten. (Om ljuset används utomhus, sätt på locket när ni släckt ljuset, fåglarna tycker om att äta av vaxet).

Vid intresse att köpa, besöka eller bara ställa frågor når ni mig på [email protected]

Missa inte att följa mina uppdateringar på Instagram nedan. Där lägger jag upp bilder på odlingen, hönsen, vaktlar och handarbeten. (Instagram: ceciliacederlid)

Vaktlar

När vi hade bestämt oss för att skaffa höns var det givet att det också skulle bli vaktlar. Vaktlarna är söta att titta på och de lägger också fantastiska ägg då de både är fina och nyttigare än vanliga hönsägg, vackra som dekoration, vaktelägg klassas också om en delikatess.

I april 2018 kläckte vi fram våran första egna kull med vaktlar, det blev 13 stycken "humlor".

Vaktelägg 12 pack 45 kr, 6 pack 25 kr

Äggen är mycket nyttiga och väldigt dekorativa, de klassas även som en delikatess. Till dig själv eller som fin gå-bort present. Låt äggen ligga framme någon dag för lättare skalning, sedan brukar vi koka äggen i ca 1,5 min, det går såklart att steka och baka med äggen också.

Lämna gärna tillbaka äggkartongen.

Här hemma har vi också silkes-, dv. kochin och blandrashöns. Om vi får ägg över säljer vi 6 pack gårdsägg för 20 kr.

Vill du beställa ägg, maila [email protected] /
0793485325

Egenodlade grönsaker.

Nykläckt vaktelkyckling!

0