"Parents can tell but never teach, unless they practice what they preach"

Unknown

Vi har en bakgrund med många års erfarenhet inom chef- och ledarskap, ekonomi, projektledning, logistik och juridik. I praktiken har vi bl.a. arbetat med mentorskap, coachning, konflikthantering och genusfrågor i olika former. Det tillsammans med mycket tid utomhus och i kontakt med djur och natur som är viktiga grundläggande faktorer till en god hälsa.

Karin: har tillbringat mycket av min tid, hela livet, på gården med djur, jord- och skogsbruk som en del i vardagen då det ligger mig varmt om hjärtat.

De senaste 20 åren har jag arbetat som dagmamma åt kommunen men har även tagit hand om barn och ungdomar genom jourhemsplacering och nattomsorg. Dessförinnan arbetade jag med bokföring och beställningar i vårt eget aktiebolag inom bygg och schakt i fem år innan vi sålde företaget vidare. Allt har skett hemifrån, med gården som arena och på så vis kunna haft förmånen att vara hemma, uppfostra och finnas till för våra två döttrar i samma idylliska miljö med mängder av möjligheter.

Jag har alltid haft en kärlek till skapande och byggande i olika material och former. Arbetade som dekoratör en tid innan barnen föddes. De senaste åren har det utvecklats till att bl.a. skapa i silver. 

Conny: har under ett antal år haft förtroendeuppdrag hos Fastighetsägarna Stockholm fullmäktige samt är ordförande åt Fastighetsägarna Stockholm Södra Länet vilket innefattar Huddinge, Haninge, Södertälje, Botkyrka, Tyresö och Nynäshamn.  

Arbetet som riksbehörig kvalitetsansvarig har varit spännande och har under många år fortlöpande utbildat mig och arbetat med styrelseuppdrag, ledarskap, ekonomi och projektledning.

Blev headhuntad och började i maj 2018 som strategisk projektledare för renovering av ca 8 500 lägenheter åt ett kommunalt bolag i Stockholms län. En gigantiskt spännande utmaning med ansvar för en av Sveriges största renoveringar!

7,5 år anställning hos en av Sveriges större privata fastighetsägare med ansvar för deras näst största fastighetsbestånd som marknadsområdeschef som inkluderade personalansvar.

Innan dess i 13 år i ett stort kooperativägt bolag, sista åren som avdelningschef över ca 120 personer och fick erfarenhet av bl.a. outsourcing av 4 avdelningar innan jag sökte mig mot nya utmaningar.

1993 öppnade Karin och jag ett aktiebolag inom bygg och schakt som vi drev i 5 år för att sedan sälja bolaget vidare 1998.

Min start i yrkeskarriären var som timmerman / brobyggare i ett av de största byggbolagen i Sverige.

Har sedan barnsben spelat gitarr och medverkat i olika bandkonstellationer. Sedan många år tillbaka spelar jag lead-guitar i ett bluesband, The BandAge. Jammar gärna och emellanåt med andra musiker.

I familjen har vi ett gemensamt stort musik- och motorintresse, tillbringar mycket tid tillsammans och är ett bra team, hela familjen


Sammanfattningsvis omvandlar vi våra kunskaper och erfarenheter tillsammans med vår drivkraft mot nya utmaningar med gårdens potential.

Våra ledord kan beskrivas som trygghet, ärlighet och långsiktighet.

Karins pappa, Ola Karlsson äger idag markerna som gränsar mot oss. Fler av dessa delar har oavbrutet varit i 16 familjer i släkten sedan år 1628.

1:a generation: Per Albin (Ox-Pelle) och Paulina

Köpte och startade gården 5 september 1908-1946.

2:a generation: Karin och Stig

Köpte gården 4 maj 1946-1990

3:e generation: Ola och Ritva

Köpte gården 1 januari 1990- (just Oxhagen gård se nedan).

4:e generation: Conny och Karin

Köpte mark (kohagen) och byggde huset vi bor i 1991, köpte gårdens boningshus 28 september 2000 och köpte sedan större delen av Oxhagen gård 2 november 2010.

5:e generation: Cecilia, Gustav, Kristoffer och Camilla

Cecilia och Gustav köpte hus på mark som tidigare tillhört Oxhagen gård 2014.

Camilla och Kristoffer köpte huset på Högdalen som tillhört gården 2019.

6:e generation: Ester, Carl, Hjalmar och Folke